Ingrediente:
½
kg de pipote și inimi de pui
2
linguri cu ulei
O
cană cu orez
O
ceapă
Cam
5-6 cm dintr-un praz
Un
morcov
2
linguri pastă de roșii (sau 2-3 roșii curățate de coajă și semințe)
Verdeață
(mărar și pătrunjel)
Sare
și piper după gust
Preparare:
Pipotele
și inimele se spală bine și se pun la fiert cu sare, piper și 2 linguri cu
ulei.
Când pipotele sunt fierte iar apa a scăzut, rămânând numai uleiul se adaugă
ceapa tăiată peștișor
și se călește câteva minute împreună cu pipotele.
Se adaugă
apoi prazul tăiat rondele
și se mai călesc câteva minute amestecând să nu se
prindă.
Se adaugă apoi morcovul și se călește și el.
Când legumele s-au muiat
se adaugă orezul și se călește și el până devine sticlos.
Se ”stinge” cu o cană de apă
și se lasă să
fiarbă încet, amestecând ocazional. Se adaugă
pasta de roșii, verdeața tocată mărunt, sare și piper după gust.
Se
servește fierbinte, cu verdeață presărată deasupra.
Ce-as manca si eu o portie! Arata delicios!
RăspundețiȘtergere