300 g boabe de
fasole oloagă
2 cepe
Un praz mic sau 10-15 cm dintr-un praz mai mare
Un morcov
Un păstârnac mic
Afumătură (costiță, kaizer, etc)
2 bucăți cârnați oltenești
2-3 linguri pastă de roșii
O foaie de dafin
Sare, piper, cimbru, după gust
Mărar sau pătrunjel verde
Preparare:
Fasolea aleasă, se pune la înmuiat de seara până
dimineața.
Se scurge de apa în care s-a înmuiat și se pune la fiert cu apă
rece.
Când a început să fiarbă se adaugă o ceapă tocată mărunt.
Când fasolea
este aproape fiartă, se taie afumătura și cârnații în bucăți potrivite
și se
pun să se călească un pic (i-am pus fără grăsime intr-o tigaie cu strat ceramic).
Cealaltă ceapă se toacă mărunt.
La fel morcovul
și păstârnacul iar prazul rondele.
Peste afumătură se adaugă ceapa tocată,
apoi morcovul și
păstârnacul tocate și prazul rondele.
Când legumele
s-au înmuiat se pune pasta de roșii,
se mai călește amestecul câteva minute și
se pune peste fasole.
Se potrivește de sare și piper și se condimentează cu o foaie
de dafin și cimbru. Înainte de servire
se presară verdeață.
Ce-as manca si eu o portie! Nu ma lasa deloc bebica asta! Daca ei nu-i place ceva, mi se face rau instantaneu! Si am o pofta de-o ciorbica de fasole, nici nu-ti imaginezi!
RăspundețiȘtergere