Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 7 martie 2013

SUPA DE FASOLE OLOAGĂ

Ingrediente:
300 g boabe de  fasole oloagă
2 cepe
Un praz mic sau 10-15 cm dintr-un praz mai mare
Un morcov
Un păstârnac mic
Afumătură (costiță, kaizer, etc)
2 bucăți cârnați oltenești
2-3 linguri pastă de roșii
O foaie de dafin
Sare, piper, cimbru, după gust
Mărar sau pătrunjel verde 

Preparare:
Fasolea aleasă, se pune la înmuiat de seara până dimineața.
Se scurge de apa în care s-a înmuiat și se pune la fiert cu apă rece.
 
Când a început să fiarbă se adaugă o ceapă tocată mărunt.
 
Când fasolea este aproape fiartă, se taie afumătura și cârnații în bucăți potrivite
 
și se pun să se călească un pic (i-am pus fără grăsime intr-o tigaie cu strat ceramic).
Cealaltă ceapă se toacă mărunt.
 
La fel morcovul și păstârnacul iar prazul rondele.
 
Peste afumătură se adaugă ceapa tocată,
 
apoi morcovul și păstârnacul tocate și prazul rondele. 
 
Când legumele s-au înmuiat se pune pasta de roșii,
 
se mai călește amestecul câteva minute și se pune peste fasole.
 
Se potrivește de sare și piper și se condimentează cu o foaie de dafin și cimbru.  Înainte de servire se presară verdeață.

 

Un comentariu:

  1. Ce-as manca si eu o portie! Nu ma lasa deloc bebica asta! Daca ei nu-i place ceva, mi se face rau instantaneu! Si am o pofta de-o ciorbica de fasole, nici nu-ti imaginezi!

    RăspundețiȘtergere