Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 28 martie 2013

FICĂȚEI DE PUI CU CEAPĂ ȘI ROȘII

Ingredinete:
300g ficăței de pui
2 linguri cu făină
O ceapă
Un cățel de usturoi
2 roșii potrivite ca mărime
2 linguri cu ulei pentru prăjit
Câteva fire de pătrunjel verde
Sare și piper după gust 

Preparare:
Ficățeii se pregătesc la fel ca și ficatul de curcan, cum am arătat aici, cu mențiunea că poate fi ținut și în apă rece în loc de lapte.
Se scot ficățeii  din lapte sau apă, se clătesc bine, se usucă
 
și se dau prin făină.
 
Se pune uleiul la încins apoi se pun ficățeii
 
și se prăjesc pe ambele părți, până se rumenesc frumos.
 
Se sărează și se pipărează. Se scot pe o farfurie.
Ceapa și cățelul de usturoi se toacă
 
și se călesc ușor  în uleiul rămas.
 
Se adaugă roșiile tăiate felii
 
și se călesc până se înmoaie (eventual se mai adaugă puțină apă caldă).
 
Se adaugă ficățeii și se mai amestecă puțin până se înfierbântă și aceștia.
 
 La sfârșit se potrivesc de sare și piper (dacă mai este necesar) și se servesc presărați cu pătrunjel verde.

 

 

Un comentariu: