300g ficăței de pui
2 linguri cu făină
O ceapă
Un cățel de usturoi
2 roșii potrivite ca mărime
2 linguri cu ulei pentru prăjit
Câteva fire de pătrunjel verde
Sare și piper după gust
Preparare:
Ficățeii se pregătesc la fel ca și
ficatul de curcan, cum am arătat aici, cu mențiunea că poate fi ținut și
în apă rece în loc de lapte.
Se scot ficățeii din lapte sau apă, se clătesc bine, se usucă
și se dau prin făină.
Se pune uleiul la încins apoi se pun ficățeii
și se
prăjesc pe ambele părți, până se rumenesc frumos.
Se sărează și se pipărează. Se
scot pe o farfurie.
Ceapa și cățelul de usturoi se toacă
și se călesc ușor în uleiul rămas.
Se adaugă roșiile tăiate felii
și se călesc până se înmoaie (eventual se mai
adaugă puțină apă caldă).
Se adaugă ficățeii și se mai amestecă puțin până se
înfierbântă și aceștia.
La sfârșit se potrivesc de sare și piper (dacă mai este
necesar) și se servesc presărați cu pătrunjel verde.
Imi plac mult ficateii preparati asa!
RăspundețiȘtergere