Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 4 august 2013

TORT FRANTUZESC CU VISINE SI FIRIMITURI DE MIGDALE


Ingrediente pentru o forma de tort de 24 cm:
aluat:
200 g făină
3 ouă întregi
125 g zahăr
50 g unt moale
1 pachet de praf de copt

umplutura:
400g vișine
100 g făină
100 g unt moale
100 g zahăr
100 g pudra de migdale
Fulgi de migdale 

Preparare:
aluatul:
Se bate untul cu zaharul, apoi se adauga ouale unul cate unul.
 
Se adauga faina amestecata cu praful de copt.
 
Se toarna aluatul in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.
 
SeiIncalzeste  cuptorul la 180 ° C.
umplutura:
Se imprastie visinile peste aluat.

100 g de făină, 100 g unt, 100 g zahar, 80 g pudra de migdale, se faramiteaza cu degetele pentru a obtine un amestec nisipos.
 
Acesta se imprastie  peste visine și se coace timp de 45-50 de minute.

Se pot presara si fulgi de migdale.

Se lasa  5 până la 10 minute în tava
 
dupa care se scoate din tava
 
si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

3 comentarii:

  1. Foarte bun.Se pot utiliza si visine congelate?
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, combinatia de visine si migdale imi place foarte mult. Cred ca se pot utiliza si visine congelate doar sa fie bine scurse de zeama.

    RăspundețiȘtergere