Ingrediente (pentru 2 persoane):
6 aripioare de pui
Un ou
2 linguri cu făină
3-4 linguri cu pesmet
½ kg cartofi (de preferat din cei roz, care nu se
sfărâmă la fiert)
O lingură cu ulei
Parmesan ras
Cațcaval ras
Sare, piper, cimbru, boia de ardei, ierburi de
Provence (sau alte condiment, după plac)
Preparare:
Aripioarele se pregătesc ca aici.
Cele două bucăți de
aripi (fără vârfuri) se condimentează și se lasă la rece câteva ore.
Cartofii se
curăță, se taie în 4 pe lungime și se fierb în apă sărată, dar nu complet (un
cuțit introdus în mijlocul cartofului nu iese imediat din acesta).
Se pun să se
scurgă într-o strecurătoare.
Se bate oul cu condimente și cu o lingură de apă rece.
Pesmetul se pune într-un bol și se amestecă cu cașcaval ras, parmesan și
ierburi.
Se scot aripioarele, se presară două linguri cu făină și se scutură
vasul pentru a se acoperi peste tot.
O
tavă de aragaz se îmbracă cu hârtie de copt. Aripioarele se dau prin ou bătut
apoi prin pesmetul pregătit ca mai sus
și se pun în tavă
peste hârtia de copt.
Cartofii
semifierți (dacă pot spune așa), se stropesc cu ulei și ierburi
apoi se tăvălesc
și ei prin pesmet și se așează în tavă lângă aripioare.
Se dă tava la cuptor
până se rumenesc aripioarele și cartofii.
Sunt crocante și dietetice și se
prepară ușor și repede.
Am servit cu salată de varză și morcovi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu