Ingrediente:
300
g carne de vită tocată
O
ceapă
2-3
căței de usturoi
O
lingură cu ulei
Un
ou
Verdeață
Sare
și piper după gust
¼
de varză albă mică
O
lingură cu ulei
Puțin
oțet
Maioneză
Ketchup
Pesmet
Chifle
Felii
subțiri de cașcaval
Preparare:
Din
varza tocată foarte fin, condimentată cu sare piper oțet și ulei se face o
salată.
Ceapa
se toacă mărunt și se călește ușor într-o lingură cu ulei. Se adaugă și usturoiul
tocat fin și se mai călește puțin până se moaie.
Se ia de pe foc.
Carnea
tocată se pune într-un bol. Se adaugă ceapa și usturoiul călite cu tot cu
uleiul în care s-au călit, verdeața tocată, oul și se condimentează
cu sare și piper.
Se amestecă bine. Dacă compoziția este prea mare se adaugă câte
o lingură de pesmet.
Se modelează burgerii, destul de mari și de groși (eu i-am
făcut cam mici), deoarece la copt se mai strâng și rămân moi și suculenți in
interior.
Se pun burgerii într-o tigaie nonaderentă și se coc fără grăsime,
întorcându-se pe ambele părți.
Se scot pe o farfurie caldă și se mențin la
cald.
Chiflele se taie în două și se
încălzesc (rumenesc) puțin în tigaie.
Se așează peste chiflă salata de verză
care se stropește cu maioneză și Ketchup.
Se așează deasupra burgerul
iar peste el feliuța de cașcaval.
Cand ai chef de un rasfat acasa, asta e reteta potrivita!! Super buna ;)
RăspundețiȘtergere