Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 2 octombrie 2013

CREMA DE HRIBI CU USTUROI



Ingrediente:
300 g hribi congelați
30 g unt
O ceapă mică sau ½ dacă este mai mare
4-5 căței de usturoi
4-5 linguri cu vin alb, sec
200 g smântână
câteva fire de pătrunjel verde
Câteva boabe de piper (am pus piper roz)
Sare

Preparare:
Se pune untul să se topească 

și în el se călește ceapa și 2-3 căței de usturoi tăiați feliuțe. 

Când ceapa și usturoiul s-au înmuiat 

se adaugă hribii fierți  (congelați) și se călesc împreună. 

Se adaugă vinul și se fierb în continuare câteva minute până alcoolul s-a evaporat în mare parte. Se adaugă smântâna amestecând mereu, 

apoi pătrunjelul fin tocat. 

Se potrivește de sare și piper și se lasă să se răcorească, 

după care se pun în tocător (blender) și se transformă în pastă. Se gustă și cine dorește poate aduga restul de usturoi pisat. 

Se pune pasta într-un bol și se decorează cu frunze de pătrunjel și boabe de piper roz. Se servește pe pâine prăjită, eventual stropită cu puțin ulei de măsline  (eu pe pâine hipoglucidică, pentru diabetici).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu