300
g hribi congelați
30
g unt
O
ceapă mică sau ½ dacă este mai mare
4-5
căței de usturoi
4-5
linguri cu vin alb, sec
200
g smântână
câteva
fire de pătrunjel verde
Câteva
boabe de piper (am pus piper roz)
Sare
Preparare:
Se
pune untul să se topească
și în el se călește ceapa și 2-3 căței de usturoi
tăiați feliuțe.
Când ceapa și usturoiul s-au înmuiat
se adaugă hribii
fierți (congelați) și se călesc
împreună.
Se adaugă vinul și se fierb în continuare câteva minute până alcoolul
s-a evaporat în mare parte. Se adaugă smântâna amestecând mereu,
apoi
pătrunjelul fin tocat.
Se potrivește de sare și piper și se lasă să se
răcorească,
după care se pun în tocător (blender) și se transformă în pastă. Se
gustă și cine dorește poate aduga restul de usturoi pisat.
Se pune pasta
într-un bol și se decorează cu frunze de pătrunjel și boabe de piper roz. Se servește
pe pâine prăjită, eventual stropită cu puțin ulei de măsline (eu pe pâine hipoglucidică, pentru diabetici).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu