Așa
cum am mai spus, toamna asta a fost foarte bogată în roade ale pădurii și în
special în ciuperci de pădure. În zona Suceviței se găsesc mai multe feluri de
hribi: hribi de vară, hribi de toamnă, hribi țigănești sau chitoaște (chitoarce
mai spre Botoșani), plopari, hribii ciobanului și alții. Mie personal îmi plac
cel mai mult hribii țigănești deși sunt mai puțin aspectoși (sunt aproape negri
la culoare). Iată o rețetă pe care o
pregătește nora mea Monica, rețetă pe care o știe de la vecina ei, Tanti Cica:
Ingrediente:
1
kg de hribi
O
cepă
2-3
linguri cu ulei
5-6
căței de usturoi
Câteva
fire de pătrunjel și/sau mărar
Un
ou
½
litru de smântână
O
linguriță cu amidon
Sare
și piper după gust
Preparare:
Hribii
se curăță, se spală și se pun la fiert în puțină apă cu sare. Ceapa tocată se
pune la călit în uleiul încins.
Când devine sticloasă se adaugă hribii cu tot cu o parte din zeama în care au fiert.
Se adaugă verdeața
și usturoiul tocat .
Cu 10 minute înainte de a fi serviți se dreg cu smântâna bătută cu oul și lingurița cu amidon.
Se dau în clocot și se servesc fierbinți cu mămăligă caldă.
Când devine sticloasă se adaugă hribii cu tot cu o parte din zeama în care au fiert.
Se adaugă verdeața
și usturoiul tocat .
Cu 10 minute înainte de a fi serviți se dreg cu smântâna bătută cu oul și lingurița cu amidon.
Se dau în clocot și se servesc fierbinți cu mămăligă caldă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu