Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 5 februarie 2014

BRĂDUŢI CU GHIMBIR

Pentru că au un succes deosebit la copii (nepoțeii mei), nici de Crăciunul acesta nu au lipsit brăduții și steluțele cu ghimbir.

Ingrediente:
200 g zahăr
50 ml apă
Coaja rasă de la ½ de lămâie şi ½ de portocală
200 g unt
O linguriţă cu bicarbonat de sodiu
450 g făină
2 linguriţe de condimente pentru turtă dulce (scorţişoară, nucşoară rasă şi ghimbir)
Pentru décor:
Glazură albă din zeamă de lămâie şi zahăr pudră
Nucă de cocos verde
Bombonele colorate

Preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius . Din 200 g zahăr şi 50 ml apă se face un sirop care se fierbe timp de 5 minute. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă coaja rasă de lămâie şi portocală. Se adaugă untul şi bicarbonatul, făina proaspăt cernută şi condimentele. Se amestecă până se obţine un aluat care se lasă câteva ore să se răcească, timp în care se întăreşte.
Se întinde o foaie groasă de 3 mm din care se decupează brăduţi (eu am decupat şi steluţe).
Se aşează într-otavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc timp de 10-12 minute. Se decorează cu glazura albă (obţinută din zahăr pudră frecat cu zeamă de lămâie), nucă de cocos verde şi cu bombonele colorate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu