Ingrediente :
300 g inele de calamar
2 căței de usturoi
1/2 legătură de pătrunjel
2 linguri cu
ulei
50 ml vin alb
sare
piper
Preparare:
Deoarece calamarul se gătește în câteva minute, este bine
să se înceapă cu pregătirea pastelor.
Deci:
Pastele se fierb în apă cu sare și o lingură cu ulei (este
la aprecierea fiecăruia dacă le fierbe al-dente sau complet, mie una plăcându-mi
cele fierte complet). Se scurg și se clătesc cu apă rece. Se așează în farfuria
în care vor fi servite.
Inelele de calamar
se spală, se scurg și se taie fâșii mai subțiri.
Usturoiul se curăță, se zdrobește cu lama cuțitului și
se toacă mărunt.
Se pune uleiul să se încingă și se adaugă un cățel de usturoi tocat.
Se călește rapid, fără a se
rumeni pentru că devine amar. Se adaugă inelele de calamar și se amestecă
repede, se călesc împreună cu usturoiul maxim 30 de secunde (altfel se întăresc
și devin ”de cauciuc”),
după care se adaugă vinul.
Se lasă să ajungă la
fierbere, se adaugă celălalt cățel de usturoi zdrobit și tocat și pătrunjelul
fin tocat.
Se potrivește de sare și piper, se ia tigaia de pe foc, se acoperă
și se lasă câteva minute să se pătrundă aromele. Se așează peste pastele din
farfurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu