Acum, că am lipiile, am trecut la prepararea propriuzisă a
șaormei (cantitățile ingredientelor sunt
după gustul și posibilitățile fiecăruia):
Ingrediente:
Lipii
Cartofi
Ulei pentru prăjit cartofii
Piept de pui
Usturoi
Maioneză
Smântână
Salată din varză proaspătă
(varză, sare, piper, oțet, ulei)
Castraveți murați
Ketchup
Preparare:
Cartofii se curăță, se spală, se
taie ”pai” și se prăjesc în baia de ulei
până devin aurii (dacă vreți șaorma ca
la șaormerie, atunci folosiți cartofi congelați și eliminați fazele cu
curățatul, spălatul și tăiatul cartofilor).
Pieptul de pui se spală, se
sărează și se pipărează
și se frige pe grătar sau într-o tigaie nonaderentă. Pentru
ca acesta să rămână fraged nu se frige timp prea îndelungat, ci doar până
carnea devine albă și în interior (adică nu mai are sânge). Când este gata se
taie feliuțe subțiri.
Usturoiul se curăță și se pisează
mărunt.
Se adaugă maioneză și smântână după gust și se amestecă până se obține un sos gros.
Varza se toacă fideluță, se
freacă puțin cu sare, se adaugă oțet, ulei și piper după gust.
Castraveții murați se taie
rondele.
Lipia (dacă s-a răcit) se
încălzește la cuptorul cu microunde.
Se așează pe farfurie și se unge cu sosul de maioneză cu usturoi.
Se așează deasupra cartofi prăjiți și bucățele de piept
de pui,
apoi salata de varză și feliuțe de castraveți.
Se pune ketchup după gust,
se rulează cu grijă lipia
așa fel ca să îmbrace toate ingredientele, se învelește la un capăt cu un
prosop de hârtie (care este mai grosuț) și se servește.
Nu mă laud, dar mi s-a părut
mai bună decât oriunde am mancat în București și chiar la Istambul.
Evident ca e buna,daca e facuta in casa si"ca la carte".E minunata si chiar voiam sa fac si eu,dar am renuntat,ca in ultima vreme rasfaturile culinare s-au tot prelungit .
RăspundețiȘtergere