Nici de Crăciunul lui 2013 n-au lipsit aceste minunate
fursecuri. Rețéta diferă puțin față de cea de anul trecut, dar modul de preparare este același ca
aici.
Ingrediente:
pentru aluat:
un ou
un gălbenuș
o lingură cu apă
120 ml ulei
120 g zahăr
300 g făină
1/2 linguriță rasă cu praf de copt
Coajă rasă de lămâie
Pentru
"finisaj":
gem sau dulceață de căpșuni (un borcănel de 330g)
150-200 g fulgi nucă de cocos
Preparare:
Oul și gălbenușul se amestecă cu lingura cu apă, se
adaugă zahărul și esența de vanilie și se bat foarte bine cu mixerul.
În timp ce mixerul merge, se adaugă uleiul și se mixează
în continuare.
Se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt. Se
obține un aluat destul de moale dar care poate fi modelat.
Se rup bucățele de
aluat și cu mâinile unse cu puțin ulei se modelează bile de 2,5-3 cm diametru
care se așează la distanță unele de altele, în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc în cuptorul preîncălzit fără a se rumeni ci doar până se albesc și se crapă ușor la suprafață.
Se scot și se lasă să se răcească pe un grătar.
Pentru "finisare" se încălzește gemul sau
dulceața, sfărâmând cu un blender sau
mixer, dacă este cazul, bucățelele de fructe.
Fursecurile reci, se dau prin gemul călduț apoi prin nucă
de cocos, îmbrăcându-se pe toate părțile. Se dau la rece și se pot servi după
minim 8 ore, timp în care se vor înmuia de la gem.
Sunt pufoase, fragede, aromate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu