Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 6 februarie 2014

SUPA DE BOB CU COSTIŢĂ AFUMATĂ


Ingrediente:
Un pumn de bob uscat
300 g costiţă afumată
Două  cepe
Doi  morcovi mici
Câteva fire de cimbru verde
Sare şi piper după gust

Preparare:
Bobul se spală şi se lasă în apă călduță să se înmoaie de seara până dimineaţa. A doua zi se decojeşte ca aici  şi se pune la fiert cu o ceapă tocată şi un morcov tăiat feliuţe.


Costiţa se taie bucăţele şi se pune într-o tigaie să se prăjească, 

se adaugă ceapa tocată 

şi morcovul tăiat feliuţe. 

Când s-au înmuiat se pune câte puţin din zeama în care a fiert bobul. Se lasă să fiarbă bine legumele, se adaugă restul de bob fiert, cu tot cu zeamă, 

se potriveşte de sare şi piper, se presară câteva frunzuliţe de cimbru verde.


Un comentariu:

  1. Imi place bobul mult de tot,dar din pacate nu gasesc de cumparat.Asa pofta mi-ai facut cu el.
    Mancam cand eram la bunici

    RăspundețiȘtergere