Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 13 august 2014

CEAFĂ DE PORC CU SOS DE ARDEI COPȚI

Ingrediente:
3 bucăți ceafă de porc
O lingură cu făină
2-3 linguri cu ulei
3 căței de usturoi
Un ardei iute
Câteva fire de pătrunjel verde
3 roșii potrivite
3 ardei copți
Sare și piper după gust
Preparare:
Bucățile de ceafă se bat  cu ciocanul de șnițele sub folie alimentară. 

Se condimentează cu sare și piper, 

se dau prin făină 

și se prăjesc în uleiul încins. 

Când s-au rumenit ușor se scot într-un vas.

Ardeiul iute se curăță de nervuri și semințe și se toacă. La fel și usturoiul și câteva fire de pătrunjel, cu tot cu codițe. 

Se pun în uleiul în care s-au prăjit bucățile de ceafă și se călesc ușor, având grijă să nu se ardă. 

Roșiile se toacă cubulețe. 

Se adaugă peste ardeiul iute, usturoi și pătrunjel. 

Se fierb până se moaie roșiile. Ardeii copți se rup fâșii păstrând sucul pe care-l lasă. 

Când roșiile sunt aproape fierte, se adaugă fâșiile de ardei copți, 

cu tot cu zeamă, se amestecă 

apoi se adaugă și bucățile de ceafă. 

Se mai dau câteva clocote. 

Se stinge focul și se acoperă pentru câteva minute cu capac.

Se servește presărată cu pătrunjel verde proaspăt tocat


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu