3
bucăți limbă de porc
2
cepe
Un
morcov
O
rădăcină de pătrunjel
O
țelină mica
O
lingură cu ulei
300
g ciuperci
200
ml smântână grasă
O
lingură cu făină
un vârf de cuțit de boia de ardi
Mărar
verde
Sare
și piper după gust
Preparare:
Limbile se spală foarte bine, în 2-3 ape și se pun la
fiert în apă rece cu sare.
Se fierb la foc mic până furculița intră ușor. Se adaugă o ceapă întreagă, morcovii, păstârnacul și țelina tăiate bucăți mai mari.
Când este și zarzavatul aproape fiert se scoate ceapa și se aruncă iar cele 3 bucăți de limbă se scufundă în apă rece apoi se curăță de pieliță
și se taie felii.
Se fierb la foc mic până furculița intră ușor. Se adaugă o ceapă întreagă, morcovii, păstârnacul și țelina tăiate bucăți mai mari.
Când este și zarzavatul aproape fiert se scoate ceapa și se aruncă iar cele 3 bucăți de limbă se scufundă în apă rece apoi se curăță de pieliță
și se taie felii.
O ceapă se toacă mărunt și se călește ușor,
până devine sticloasă, într-o lingură de ulei încins.
Se adaugă ciupercile (am pus congelate)
și se călesc împreună cu ceapa,
până scade toată zeama lăsată.
până devine sticloasă, într-o lingură de ulei încins.
Se adaugă ciupercile (am pus congelate)
și se călesc împreună cu ceapa,
până scade toată zeama lăsată.
Smântâna se amestecă cu făina și cu boiaua de ardei
și se adaugă câte o lingură din supa în care au fiert limbile
până se aduce la o temperatură apropiată de cea a ciupercilor.
Se adaugă smântâna peste ciuperci,
apoi și feliile de limbă.
Se mai dau câteva clocote, se asezonează cu sare, piper și câteva fire de mărar.
și se adaugă câte o lingură din supa în care au fiert limbile
până se aduce la o temperatură apropiată de cea a ciupercilor.
Se adaugă smântâna peste ciuperci,
apoi și feliile de limbă.
Se mai dau câteva clocote, se asezonează cu sare, piper și câteva fire de mărar.
Din zeama în care au fiert limbile se poate face o supă delicioasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu