Pentru
că mi-a rămas o andivă mare de la alt preparat, am
pregătit această supă savuroasă.
Ingrediente:
2-3
cartofi galbeni (nu roșii)
2
cepe
2
linguri cu ulei
500
ml supa de legume sau de găină
Un
ardei iute
O
andivă mare
100
g bacon
Câteva
fire de ceapă verde
200
ml smântână
sare
și piper după gust.
Preparare:
Cartofii
se curăță și se taie cuburi. Vârful
andivei se taie și se pun frunzele deoparte. Restul andivei se toacă grosier.
Ceapa
se toacă, baconul se taie cuburi,
ardeiul iute și ceapa verde (am pus câteva
codițe de ceapa ciorii) se toacă, de asemenea. Se prepare supa (am folosit un
cub de găină).
În
oala în care se va prepara supa, se pun 2 linguri de ulei în care se călesc ușor
ceapa, ardeiul iute (am pus fulgi de cili)
și cartofii.
Se adaugă supa și se lasă să fiarbă la foc mic
până s-au înmuiat bine cartofii (cam 20 de minute). Se oprește focul, se adaugă
andiva tocata și se amestecă bine.
Se
toarnă totul într-un blender și se mixează până se obține o cremă omogenă.
Se toarnă
înapoi în oală și se adaugă câte o lingură din crema obținută (fierbinte) peste
smântână, până aceasta ajunge la o temperature apropiată de a cremei, se toarnă
în oală, se amestecă bine până se încorporează complet. Se pune din nou pe foc
și se condimentează cu sare și piper după gust.
Baconul
tocat se pune într-o tigaie și se rumenește. Se adaugă în supa care clocotește.
Se
servește cu câteva frunze de andivă (vârfurile păstrate) și ceapă verde tocată presărată
în farfurie.
Se
poate servi atât caldă cât și rece, cu crutoane sau pâine prăjită sau chiar așa,
simplă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu