Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 8 august 2014

SYRDAG ( MANCARE AZERĂ DE VINETE)

Syrdag este  o mancare specifică  Azerbaidjanului.
Este  dietetic, ușor, simplu de preparat și nu în ultimul rând, foarte gustos.
Și unde mai pui că se încadrează în noile teorii gastronomice, potrivit cărora un preparat culinar  trebuie să conțină cel mult 5 ingrediente.
Iată rețeta pentru o persoană:
Ingrediente:
O vânătă mai mica
O roșie mai mare
O lingură cu ulei
2-3 căței de usturoi
Sare și piper după gust.


Preparare:
Vinetele se curăță  din loc în loc de coajă. Se taie apoi felii groase de circa 1 cm și se presară cu sare. 

Se lasă 10 minute să lase zeama amară după care se spală și se usucă cu prosoape de hârtie.

Se încinge uleiul și se pun feliile de vinete să se rumenească pe ambele părți.

 Roșia se taie felii. 

Se scot vinetele ușor rumenite și în uleiul rămas se pun feliile de roșii și se prăjesc si ele puțin. 

Într-o tigaie se pun feliile de vinete  prăjite peste care se pun feliile de roșii și usturoiul tocat. 

Se sărează și se pipărează după gust. Se toarnă o ceșcuță de apă, 

se acoperă tigăița cu capac și se fierbe la foc mic până scade tot lichidul. 

Se servește fierbinte,

 fie ca garnitură lângă o friptură fie ca fel de sine stătător.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu