Syrdag
este o mancare specifică Azerbaidjanului.
Este dietetic, ușor, simplu de preparat și nu în ultimul rând, foarte gustos.Și unde mai pui că se încadrează în noile teorii gastronomice, potrivit cărora un preparat culinar trebuie să conțină cel mult 5 ingrediente.
Iată
rețeta pentru o persoană:
Ingrediente:
O
vânătă mai mica
O
roșie mai mare
O
lingură cu ulei
2-3
căței de usturoi
Sare
și piper după gust.
Preparare:
Vinetele
se curăță din loc în loc de coajă. Se taie
apoi felii groase de circa 1 cm și se presară cu sare.
Se lasă 10 minute să
lase zeama amară după care se spală și se usucă cu prosoape de hârtie.
Se
încinge uleiul și se pun feliile de vinete să se rumenească pe ambele părți.
Roșia
se taie felii.
Se scot vinetele ușor rumenite și în uleiul rămas se pun feliile
de roșii și se prăjesc si ele puțin.
Într-o tigaie se pun feliile de vinete prăjite peste care se pun feliile de roșii și
usturoiul tocat.
Se sărează și se pipărează după gust. Se toarnă o ceșcuță de
apă,
se acoperă tigăița cu capac și se fierbe la foc mic până scade tot
lichidul.
Se servește fierbinte,
fie ca garnitură lângă o friptură fie ca fel
de sine stătător.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu