Sarmalele sunt destul de
dificil de preparat. Pentru acestea, ”leneșe”, carnea nu trebuie tocată și nici sarmalele
înfășurate.
Acest fel de mâncare nu este complicat, se pregătește
repede, nu este costisitor, dar este gustos și place la toată lumea.
Ingrediente:
400 g varză acră (am folosit varza murată de vară)
400 g varză proaspătă
Un morcov
200 g de orez
300 g carne de porc mai grasă (cap de piept)
2 cepe
sare, piper
Preparare:
Carnea
se taie bucăți potrivite, se condimentează cu sare
și piper apoi
se prăjesc pe ambele
părți.
Se scoate și se lasă deoparte.
Cele două cepe se toacă mărunt.
În grăsimea rămasă se călește ceapa până devine sticloasă
apoi se pune varza murată.
Se lasă focul mic, se acoperă cratița și se fierbe
până se înmoaie varza. Între timp se fierbe orezul (o cană de orez și 2 căni de
apă).
Varza proaspătă se toacă iar mărcovul se dă pe răzătoarea mica.
Se pune
peste varza murată, se amestecă și se fierbe până este moaie.
Se adaugă orezul
fiert
și se amestecă.
Se condimentează cu sare și piper.
Se servește cu carnea prăjită sau ca atare, cu smântână
sau fără.
Nu am mai auzit de astfel de sarmale, dar suna bine :)
RăspundețiȘtergere