Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 5 august 2014

MÂNCARE DE ARDEI COPȚI CU SMÂNTÂNĂ

Ingrediente:
3-4 ardei copți
o ceapă
un morcov
2-3 roșii bine coapte
o legătură mica  de frunze proaspete de pătrunjel
2-3 linguri cu smântână grasă (minim 30% grăsime)
2-3 linguri cu ulei
o lingură cu brânză sau cașcaval ras
sare și piper dupa gust
Preparare:
Se coc ardeii, se curăță de coajă, cotor și semințe, se rup în fâșii, păstrându-se sucul.

Ceapa se taie semirondele, morcovul rondele subțiri.
Se pune uleiul să se încingă apoi se pun rondelele de ceapă 

și cele de morcov, se călesc  până se înmoaie.

Se adaugă roșiile tăiate cubulețe 

și se lasă să se înmoaie adăugând sucul pe care l-au lăsat ardeii copți.

Se adaugă ardeii rupți în fâșii. 

Se adaugă smântâna  

și pătrunjelul tocat fin.

Se mai dau 2-3 clocote și se oprește focul. 

Se servește presărat cu brânză rasă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu