300g gălbiori congelați sau proaspeți
o ceapă
un morcov potrivit
un păstârnac mic
o țelină mică
un ardei gras
Borș și sare după gust
o lingură cu orez
un gălbenuș de ou
3-4 linguri cu smântână
Câteva fire de pătrunjel verde
Preparare:
Se pun la fiert 2 litri de apă cu o linguriță de sare.
Când apa începe să fiarbă se pun legumele: ceapa tocată mărunt, morcovul, păstârnacul
și țelina tocate și ele cât mai mărunt ardeii
cubulețe mici. Se lasă să fiarbă. Se
adaugă gălbiorii întregi. Se lasă să fiarbă (dacă sunt proaspeți se dau într-un
clocot, două apoi se pun în borș). Se
adaugă orezul și se lasă să fiarbă și acesta. Se potrivește de acru cu borșul
care a fost fiert în prealabil. Dacă mai trebuie, se adaugă sare. Gălbenușul se
amestecă cu smântâna într-un bol și se bate bine cu o furculiță, se dă focul la mic, se pune câte o lingură de
borș fierbinte peste oul cu smântână, până
lichidul din bol ajunge la o temperă apropiată de a borșului din
oală. Se
oprește focul și se toarnă lichidul din bol în oală, se amestecă, se presară
pătrunjelul fin tocat, se acoperă oala și după câteva minute se pote servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu