Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 2 februarie 2015

RĂCITURI DIN URECHI DE PORC


Ingrediente:
Două urechi de porc
4-5 căței de usturoi
Câteva boabe de piper
2-3 boabe de enibahar
Sare după gust
Preparare:
Urechile de porc se spală foarte bine, sa taie în bucăți potrivite și se pun la fiert cu puțină sare, boabele de piper și enibahar și apă cât să le acopere și să treacă două degete. Se fierb la foc foarte mic cu oala neacoperită până ce apa a scăzut astfel încât sa rămână doar până la nivelul urechilor. Lăsăm să se răcrească puțin și dacă urechile au fost grase și deasupra s-a adunat un strat de grăsime, răcim zeama, adunăm cu o lingură toată grăsimea de deasupra (sau, cine dorește mai lasă puțină) și reîncălzim zeama, nu o fierbem, ci doar atât cât să nu se sleiască. Se adaugă usturoiul pisat bine, se amestecă și se lasă vreo 10 minute ca zeama să tragă aroma usturoiului. Urechile fierte se taie fâșii și se aranjează în boluri. Peste fâșiile de urechi se toarnă zeama strecurată printr-o sită deasă. Se dau la rece peste noapte și a doua zi se put servi.

Sunt delicioase: numai șorici și cartilagii (zgârci).



3 comentarii:

  1. De ce nu mai putem copia cu imagini articolele dorite?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. Nici eu nu pot, dar nu stiu de ce. O sa ma interesez sa vad poate stie cineva.

      Ștergere
    2. Imaginile se pot copia asa: dati clic pe poza apoi "save as" de unde o treceti in doc. word cu "insert" sau , direct cu "copy"

      Ștergere