Ingrediente:
200 g unt, foarte rece
125 g zahăr
Un ou
2 gălbenușuri
250 g făină
150 g amidon de porumb
O lingură cu cacao
Pentru ornat:
2 albușuri
50 g zahăr
Un praf de sare
30 g fistic
Pentru umplut:
Gem după preferință (am pus de
prune)
Preparare:
Untul tăiat cubulețe se amestecă
cu zahărul turnat treptat, oul și gălbenușurile adăugate unul câte unul, făina
amestecată cu amidonul și se mixează la putere maximă până la omogenizarea completă.
Aluatul obținut se împarte în
două părți egale: una rămâne alba, cealaltă se amestecă cu o lingură cu cacao. Se
înfășoară în folie și se dau la frigider pentru 30 de minute.
Se scoate aluatul alb și se
întinde o foaie groasă de câțiva mm, din care se decupează cercuri care se coc
în tava neunsă, cca 10 minute.
Din aluatul cu cacao se întinde o
foaie de câțiva mm din care se decupează cercuri cu același diametru ca cele
albe, dar la care, în mijloc se decupează cercuri cu diametru mai mic.
Albușurile se bat spumă cu un
praf de sare apoi cu zahărul. Fisticul se toacă grosier. Fiecare fursec se unge
cu bezea și se presară cu fisticul mărunțit. Se coc la fel, 10 minute.
Fursecurile coapte, se lipesc
între ele cu gem (unul alb și unul cu
cacao).
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu