Ingrediente:
1kg pulpă de porc degresată și dezosată
4-5 căței de usturoi
50 g slănină de porc
O lingură cu ulei
50 ml vin alb sec
Sare și piper după gust
Preparare:
În pulpa de porc
se fac din loc în loc, cu un cuțit cu
vârf ascuțit, incizii în care se
introduc felioare de usturoi și felioare de șuncă.
Se unge pulpa cu ulei, pe
toate părțile, se presară cu sare și piper și se lasă câteva ore (sau de seara
până dimineața) la temperatura camerei. Se pune apoi pulpa într-o tavă, se
toarnă vinul și se acoperă cu folie de aluminiu (sau, cu capac dacă tava este
prevăzută).
Se pune în cuptorul preîncălzit, la temperatură potrivită și se
lasă 45 de minute, după care se scoate folia și se mai lasă 15 minute,
timp în
care pulpa va căpăta o culoare frumoasă,
arămie.
Se feliază
și se servește fie
caldă cu diverse garnituri și salate,
sau rece pentru sandvichuri, ca o șuncă.
Este deosebit de fragedă și poate înlocui cu succes preparatele
pline de E-uri din comerț.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu