Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 15 februarie 2015

PULPA DE PORC ÎMPĂNATĂ II


Ingrediente:
1kg pulpă de porc degresată și dezosată
4-5 căței de usturoi
50 g slănină de porc
O lingură cu ulei
50 ml vin alb sec
Sare și piper după gust

Preparare:
În pulpa de porc 

se fac din loc în loc, cu un cuțit cu vârf ascuțit,  incizii în care se introduc felioare de usturoi și felioare de șuncă. 

Se unge pulpa cu ulei, pe toate părțile, se presară cu sare și piper și se lasă câteva ore (sau de seara până dimineața) la temperatura camerei. Se pune apoi pulpa într-o tavă, se toarnă vinul și se acoperă cu folie de aluminiu (sau, cu capac dacă tava este prevăzută). 

Se pune în cuptorul preîncălzit, la temperatură potrivită și se lasă 45 de minute, după care se scoate folia și se mai lasă 15 minute, 

timp în care pulpa va căpăta o culoare frumoasă, 

arămie. 

Se feliază 

și se servește fie caldă cu diverse garnituri și salate, 

sau rece pentru sandvichuri, ca o șuncă.

Este deosebit de fragedă și poate înlocui cu succes preparatele pline de E-uri din comerț.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu