Rețeta o am de la fosta mea colegă de școală generală și
liceu Maria (Maricuța, cum o alinta tatăl ei).
Aaceastă supă o pregătea tatăl
ei, care era bănățean, după sărbătorile de iarnă, când se găseau încă cârnații afumați rămași de la Crăciun.
Ingrediente:
Un morcov
Un păstârnac
½ dintr-o țelină
de mărime unui măr
O ceapă
10-15 cm dintr-un praz subțire
3-4 cartofi
40-50 cm cârnați afumați
2 linguri pastă de roșii
Sare, piper și boia de ardei (paprika)
Preparare:
Se pun la fiert 2 litri de apă.
Morcovul, păstârnacul și țelina se curăță
și se taie
cubulete.
Se adaugă în oala cu apa care fierbe.
După 10 minute se adaugă
cartofii curățați și tăiați cubulețe.
Cârnații
se taie rondele
și se pun într-o
tigaie să se prăjească puțin,
după care se scot într-o farfurie. Ceapa și
prazul
se taie: ceapa cubulețe iar prazul rondele.
În grăsimea lăsată de cârnați se călesc
ceapa și prazul, se adaugă boiaua
apoi pasta de roșii și se mai călesc puțin.
Se toarnă peste legumele din oală, se adaugă și cârnații prăjiți și se
mai fierb 10 minute.
Se asezonează cu sare și piper după gust și se servește
fierbinte.
Iar gatiti minunatii si uitati sa-mi puneti si mie o portie .
RăspundețiȘtergere