Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 20 februarie 2015

SUPA DE CARTOFI CU CÂRNAȚI AFUMAȚI

Rețeta o am de la fosta mea colegă de școală generală și liceu Maria (Maricuța, cum o alinta tatăl ei). 
Aaceastă supă o pregătea tatăl ei, care era bănățean, după sărbătorile de iarnă, când se găseau încă cârnații afumați rămași de la Crăciun.
Ingrediente:
Un morcov
Un păstârnac
½ dintr-o  țelină de mărime unui măr
O ceapă
10-15 cm dintr-un praz subțire
3-4 cartofi
40-50 cm cârnați afumați
2 linguri pastă de roșii
Sare, piper și boia de ardei (paprika)
Preparare:
Se pun la fiert 2 litri de apă.

Morcovul, păstârnacul și țelina se curăță 

și se taie cubulete. 

Se adaugă în oala cu apa care fierbe. 

După 10 minute se adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe. 

Cârnații 

se taie rondele 

și se pun într-o tigaie să se prăjească puțin, 

după care se scot într-o farfurie. Ceapa și prazul 

se taie: ceapa cubulețe iar prazul rondele. 

În grăsimea lăsată de cârnați se călesc ceapa și prazul, se adaugă boiaua 

apoi pasta de roșii și se mai călesc  puțin. 

Se toarnă peste legumele din oală, se adaugă și cârnații prăjiți și se mai fierb 10 minute. 

Se asezonează cu sare și piper după gust și se servește fierbinte.

Un comentariu: