Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 19 februarie 2015

LIMBA DE PORC CU SOS RÉMOULADE


Sosul rémoulade este un sos de origine franțuzească, pe bază de maioneză, fiind îmbogățit cu muștar, castraveți murați, ierburi (în special tarhon sau pătrunjel) și, în funcție de produsul pe care-l însoțește, capere și pastă de anșoa la pește, smântână și ceapă pentru rasoluri de vită sau pui, ouă fierte tari pentru  zarzavaturi crude sau fierte.
Eu am ales să pregătesc o variantă a acestui sos pentru limbă de porc.
Ingrediente:
½ kg limbă de porc (3 bucăți)
Pentru sos:
200 g maioneză 
o lingură de muștar,
100 g castraveciori în oțet, tocați mărunt și bine scurși,
o legătură de pătrunjel verde, curățat și tocat,
Un albuș de ou fiert (cel rămas de la maioneză)
Preparare:
Limbile de porc se fierb și se curăță ca aici  

și se feliază.

Pentru sos se amestecă toate ingredientele din rețetă asezonând cu sare, piper și zeamă de lămâie dacă mai este necesar.
Sosul se aranjează în mijlocul platoului și de jur împrejur se aranjează feliile de limbă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu