Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 27 februarie 2012

CIUPERCI ŞI ARDEI ÎN MARINATĂ

Ingrediente:
½ kg de ciuperci
½ kg de ardei roşu dulce
10 linguri cu ulei
6 linguri cu oţet de mere
3 linguri rase cu miere de albine sau 5 linguri rase cu zahăr
Câţiva căţei de usturoi
Câteva boabe de piper
2-3 foi de dafin
Mărar şi/sau leuştean (am pus uscat) 

Preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală şi se lasă să se scurgă bine. Dacă ciupercile sunt mai micuţe (ceea ce este de preferat, pentru că arată mai bine) se lasă întregi, dacă nu, se taie în bucăţi potrivite.

Se încing 6 linguri cu ulei şi se sotează ciupercile cu sare, piper şi foi de dafin timp de 6-7 minute, maxim.

Se scot ciupercile şi se pun într-un vas de sticlă.

 Se adaugă în tigaie restul de ulei, usturoiul tăiat feliuţe, sare, piper şi foi de dafin. Se adaugă ardeiul roşu spălat, curăţat de seminţe şi tăiat fâşii.

Se căleşte timp de 3-4 minute. Tot conţinutul se răstoarnă peste ciuperci. Se adaugă mierea (sau zahărul) amestecată bine cu oţet precum şi verdeaţa. Se amestecă, se acoperă vasul şi se lasă 5-6 ore să se marineze.

Se serveşte rece cu friptură,  peşte, cartofi fierţi sau prăjiţi.

Această salată merge foarte bine la mesele festive fiind uşoară şi plăcută la gust, înlocuind cu succes salatele cu maioneză.
Lângă un peşte la grătar este foarte gustoasă.


Un comentariu: