Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 13 martie 2013

PILAF CA LA HOBIȚA


Rețeta aceasta o știu de la una dintre prietenele mele, Vali, care era de loc din Hobița lui Brâncuși. Spunea că rețeta o știe de la mama ei. 

Ingrediente:
½ kg de pipote și inimi de pui
2 linguri cu ulei
O cană cu orez
O ceapă
Cam 5-6 cm dintr-un praz
Un morcov
2 linguri pastă de roșii (sau 2-3 roșii curățate de coajă și semințe)
Verdeață (mărar și pătrunjel)
Sare și piper după gust 

Preparare:
Pipotele și inimele se spală bine și se pun la fiert cu sare, piper și 2 linguri cu ulei.
 
Când pipotele sunt fierte iar apa a scăzut, rămânând numai uleiul se adaugă ceapa tăiată peștișor
 
și se călește câteva minute împreună cu pipotele.
 
Se adaugă apoi prazul tăiat rondele
 
 și se mai călesc câteva minute amestecând să nu se prindă.
 
Se adaugă apoi morcovul și se călește și el.
 
Când legumele s-au muiat se adaugă orezul și se călește și el până devine sticlos. 
 
Se ”stinge” cu o cană de apă
 
și se lasă să fiarbă încet, amestecând ocazional.  Se adaugă pasta de roșii, verdeața tocată mărunt, sare și piper după gust.

Se servește fierbinte, cu verdeață presărată deasupra.

Un comentariu: