Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 3 februarie 2014

LIPII PENTRU ŞAORMA



Ingrediente:
600 g făină
6 linguri cu ulei
O linguriţă cu sare
Un pliculeţ cu praf de copt
150 ml apă călduţă

Preparare:
Făina se cerne cu sarea şi praful de copt într-un bol. Se adaugă uleiul 

şi câte un pic de apă caldă şi se amestecă la început cu o lingură apoi cu mâna până se obţine un aluat omogen. Se frămână vreo 5 minute, mai adăugând apă dacă e prea tare sau făină, dacă este prea moale. Se strânge aluatul într-o bilă, 

se acoperă bolul cu un prosop şi se lasă la cald 15 minute.

Se împarte aluatul în bile egale (după mărimea tigăii în care se vor coace.

 Din fiecare bilă se întind foi cât mai subţiri.  Se încinge tigaia (de preferinţă nonaderentă). Se pun câteva picături de ulei şi se prăjeşte lipia doar pînă apar băşicuţe maronii. 

Se întoarce cu o paletă şi se coace şi pe partea cealaltă.

Pentru a se folosi la şaorma sau la alte preparate la care trebuie să fie rulate, lipiile se fac cât mai subţiri şi nu se coc prea tare.


Un comentariu:

  1. Foarte faine sunt!!!
    Te invit cu mare drag la concursul organizat pe blogul meu http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/concurs-forme-torturi.html.
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere