Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 6 aprilie 2014

PENE TRICOLORE CU SOS DE URZICI

Ingrediente:
300 g urzici
200 g pene tricolore
2 linguri cu smântână
2 linguri cu ulei
O ceapă
O lingură rasă cu făină sau amidon alimentar
Pentru servit:
O lingură cu hrean în oțet  
O lingură cu smântână

Preparare:
Penele se fierb în apă cu sare, se scurg și se clătesc în apă rece.
Urzicile se curăță, se spală în mai multe ape și se opăresc 2-3 minute în apă fierbinte. Se scurg, se clătesc cu apă rece și se mai fierb 15-20 de minute în altă apă.

Se pune uleiul să se încingă și se pune la călit ceapa tocată.

 Când ceapa devine sticloasă se adaugă urzicile și puțină zeamă în care au fiert.

 Se fierb până se înmoaie bine. Se adaugă 2 linguri cu smântână în care s-a amestecat o lingură cu făină sau una cu amidon. 

Se amestecă repede având grijă să nu se prindă. 

Se toarnă fierbinte peste penele aranjate pe o farfurie. Deasupra se pune o lingură cu smântână și o lingură de hrean în oțet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu