Ingrediente:
250 g spanac proaspăt
3 ouă
3 linguri cu făină
2 linguri cu ulei
100 ml lapte
½ plic cu praf de copt
250 g brânză de capră (sau altă brânză tare)
Un ardei gras roșu (am pus de la congelator)
Câteva măsline
Sare și piper după gust
Optional:
2 linguri cu iaurt grecesc sau smântână amestecate cu 2 căței
de usturoi pisat
Puțin sumac sau boia de ardei
Preparare:
Spanacul se spală, se usucă și se toacă fâșii de ½ cm.
Într-un castron separat se pun 3 ouă care se bat bine cu sare
și piper.
Se adaugă laptele și uleiul și se amestecă bine cu furculița. Se pune
făina cernută împreună cu praful de copt
și se bate în continuare cu furculița
până se omogenizează și nu mai sunt cocoloașe. Se adaugă brânza rasă
apoi
ardeiul gras și spanacul tocat. Se amestecă până se omogenizează.
Se pune
compoziția cu lingura, în formele de brioșe. Deasupra se pune câte o feliuță de
măslină.
Se pun în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.
Se servesc calde
sau reci.
Optional, se pot servi cu un topping de iaurt amestecat cu
puțin usturoi pisat și se presară cu sumac sau boia de ardei (dulce sau iute).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu