Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 26 aprilie 2014

TARTĂ DE OREZ CU CARNE ȘI LEGUME SOTATE


Ingrediente:
O ceapă mare
Un morcov
½ kg carne de pui (piept) tocată
O căniță de orez
3-4 linguri cu ulei
Sare și piper după gust
O  lingură cu frunze de pătrunjel fin tocate
Mix de legume: fasole verde, mazăre, morcov, ardei gras, porumb
O lingură cu unt
Preparare:
Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit în uleiul încins. 

Când devine sticloasă se adaugă morcovul dat pe răzătoare și se mai călesc până se moaie și morcovul. 

Se adaugă carnea tocată 

și se călește până scade zeama lăsată iar carnea se albește.

 Se trage carnea cu legumele călite la marginea tigăii și dacă nu mai este ulei se pun două linguri, se lasă să se încingă și se pune orezul, 

amestecând cu o lingură de lemn până devine translucid. Se adaugă 3 căni (aceeași cană în care a fost orezul) cu apă și se amestecă cu carnea tocată și legumele(ceapa și morcovul). 

Se lasă să fiarbă amestecând din când în când, până scade tot lichidul și orezul este fiert. Se condimentează cu sare, piper și puțin pătrunjel verde fin tocat.  

Se pune orezul într-un vas termorezistent așezându-l pe fundul și pe marginile vasului, la fel ca un blat de tartă.

Mixul de legume se sotează într-o lingură cu unt. Se sărează și se pipărează după gust. 

Se toarnă peste ”blatul” de orez 

și se dă pentru 15 minute la cuptor. 

Se servește fierbinte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu