Ingrediente:
½ kg ciuperci nu prea mari
O mămăligă de cartofi, potrivit de mare
O ceapă mare
O legatură de mărar
O legătură de pătrunjel
2-3 linguri cu unt
Un ou
50 de grame de caşcaval ras
Sare şi piper
O lingură de parmezan ras sau brânză tare de oi, rasă
Preparare:
Ciupercile se curăţă, se taie felii şi se pun la fiert cu
sare şi puţină verdeaţă.
Când sunt aproape gata, se scot şi se sotează într-o lingură cu unt, împreună
cu ceapa tocată. Când a scăzut toată zeama, se iau de pe foc, se pune restul de
verdeaţă tocată, sare şi piper, se lasă
să se răcorească puţin, se adaugă oul şi se amestecă bine.
Se face mămăliga de cartofi, se amestecă cu untul.
Se unge o tavă de cozonac cu unt , se pune un strat nu prea
gros de mămăligă, se presară cu caşcaval ras, apoi se pune o jumătate din compoziţia de
ciuperci, se mai presară puţin caşcaval ras, iar un strat subţire de mămăligă
şi deasupra restul de ciuperci peste care se presară o lingură de parmezan ras (sau brânză de oaie de la borcan, rasă).
Se dă la cuptorul încins pentru cca 30 de minute sau până
cand s-au gratinat ciupercile de deasupra.
Când este gata, se lasă puţin să se odihnească în tavă
după care se răstoarnă pe un platou şi se întoarce cu grijă, cu ciupercile
gratinate în sus.
Se taie felii şi se serveşte caldă sau chiar şi rece.
Sunt delicioase cu
smântână proaspătă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu