Ingrediente:
O
bucată limbă de vită
O
ceapă
Un
morcov
O
bucată de ţelină
O
foaie de dafin
Câteva
boae de piper negru
Câteva
boae de piper roz
Un
gălbenuş de ou
100
ml ulei
O
linguriţă de muştar
3-4
linguri de smântână grasă
2-3
căţei de usturoi (sau după gust)
Zeama
de la o jumătate de lămâie
Sare
după gust
Preparare:
Limba se
spală bine şi se pune la fiert în apă cu sare. Când este aproape fiartă se
scoate, se lasă să se răcorească puţin apoi se îndepărtează pielea.
Se
pune din nou în oală împreună cu ceapa, morcovul, ţelina, foaia de dafin şi
piperul negru. Se termină de fiert şi se lasă să se răcească în apa în care a
fiert.
Pentru
sos, gălbenuşul se freacă bine cu muştarul apoi se continuă cu uleiul şi zeama
de lămâie ca la o maioneză obişnuită. Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte bine,
adăugând puţin ulei, până rezultă o pastă fină. Se adaugă câte puţin în
maioneză amestecând încontinuu. La sfârşit se adaugă smântâna, se amestecă bine
şi se dă la frigider pentru minim 2 ore.Se taie limba rece în felii şi se aşează pe farfurie. La mijloc se pune sosul şi se decorează cu frunze de pătrunjel şi piper roz.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu