Un păstrăv mare (sau 2 mici)
O lămâie,
O legătură de pătrunjel verde
Câteva crenguţe de rozmarin
Câteva fire de ceapă verde (sau un fir subţire de praz)
Amestec de ierburi uscate: cimbru, ierburi de Provence
Piper
Sare
600 g cartofi
2-3 linguri cu
ulei
50 g unt
Preparare:
După ce s-a curăţat păstrăvul de solzi şi intestine şi
s-a spălat bine, se unge cu ulei atât în interior cât şi în exterior şi se
presară cu amestecul de ierburi, sare şi piper. Se lasă 10-15 minute să tragă
sarea şi aromele şi între timp se curăţă cartofii. Se umple burta păstrăvului
cu verdeţuri şi felii de lămâie. Se pune într-o tavă încăpătăare iar împrejur
se pun cartofii.
Se presară şi pe cartofi sare şi piper, se stropesc cu ulei şi
bucăţele de unt
şi se dă la cuptor. Când păstrăvul s-a rumenit frumos iar ochii
peştelui au devenit albi şi proeminenţi, este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu