Ingrediente: (pentru o porţie)
Un medalion de somon
2 linguri cu unt
2 linguri cu ulei de măsline
O linguriţă cu amidon alimentar
O lingură cu smântână
50 g capere
Zeama de la o jumătate de lămâie
Sare şi piper
O ceşcuţă de orez pentru garnitură
2 ceşcuţe cu supă sau apă
Câteva fire de şofran
Preparare:
Se pune la încins o lingură cu unt şi o lingură cu ulei
de măsline. Se adaugă o ceşcută cu orez şi când s-a albit se adaugă supa sau
apa, sare şi câteva fire de şofran. Se fierbe până scade apa, se ia de pe foc
şi se acoperă vasul în care a fiert. Se lasă minim 10 minute, după care se
poate servi.
Medalionul de
somon se spală şi se usucă. Se sărează
şi se pipărează apoi se pune la prajit într-o lingură de unt şi una de ulei de
măsline. Se lasă 2-3 minute pe fiecare parte şi se scoate.
În sosul rămas se
adaugă creveţii şi smântâna amestecată
cu amidonul alimentar. Când începe să fiarbă se adaugă caperele bine scurse şi
se stinge cu zeama de lămâie. Toată operaţiunea durează maxim 2-3 minute pentru
a nu se întări creveţii.
Se aşează medalionul de somon pe farfurie, orezul alături
iar deasupra se toarnă sosul fierbinte. Se decorează cu felii de lămâie.
Fix pe placul meu !!
RăspundețiȘtergerewow!delicios!!!
RăspundețiȘtergere