Ingrediente:
Pentru blat:
100
g miez de nucă
100
g biscuiţi
50
g unt
Pentru crème:
100
g ciocolata neagră (cu minim 65 % cacao)
100
g ciocolată cu lapte
100
g ciocolată albă
600
ml smântână
30
g gelatină
Câteva
linguri gem de merişoare
Pentru décor:
50
g ciocolată cu lapte
Fructe
de pădure (merişoare, afine, zmeură, mure)
Frunze
de mentă
Preparare:
Blatul
se prepară foarte simplu: se pun în robot miezul de nucă şi biscuiţii şi se transform
în firimituri. Untul se topeşte şi se toarnă peste firimituri. Se pune
amestecul în tava de tort şi se presează bine. Se dă la rece.
Crema:
Gelatina
se înmoaie timp de 10-15 minute în câteva linguri de apă rece, apoi se încălzeşte
pe baia de abur sau la microunde până devine lichidă (fără a se fierbe).
300
ml de smântână se bat frişcă.
100
ml de smântână se încălzeşte până dă în clocot. Se toarnă fierbinte peste ciocolata
neagră ruptă bucăţi mici sau dată pe răzătoare. Se amestecă până devine o
cremă, se adaugă 1/3 din gelatina înmuiată şi se amestecă pentru omogenizarea
completă. Se lasă să se răcorească puţin apoi se toarnă peste blatul rece din
frigider. Se nivelează, se presară o lingură
de gem de merişoare şi se pune la frigider până se întăreşte (aproximativ o
oră).
Se
procedează la fel şi pentru crema din ciocolată cu lapte, în plus, se adaugă 100
ml frişcă. Se toarnă crema peste cea de ciocolată neagră, se presară o lingură
de merişoare din gem şi se dă din nou la rece să se întărească.
Se
procedează în acelaşi mod şi pentru crema de ciocolată albă, cu deosebirea că
se adaugă 200 ml frişcă. Se toarnă peste celelalte două crème întărite. Se dă
la frigider pentru încă minim o oră sau cel mai ine peste noapte.
A
doua zi se scoate tortul din frigider, se încălzesc pereţii detaşabili ai tăvii
de tort cu un fion şi se scot.
Se
decorează cu rămurele făcute din ciocolată topită, frunze de mentă şi fructe.
ce imi place tarta asta! si ca aspect e geniala si ma gandesc ca si gustul e fain tare!
RăspundețiȘtergere