Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 13 noiembrie 2011

TORT PĂDUREA CU FRUCTE


Ingrediente:

Pentru blat:
100 g miez de nucă
100 g biscuiţi
50 g unt

Pentru crème:
100 g ciocolata neagră (cu minim 65 % cacao)
100 g ciocolată cu lapte
100 g ciocolată albă
600 ml smântână
30 g gelatină
Câteva linguri gem de merişoare

Pentru décor:
50 g ciocolată cu lapte
Fructe de pădure (merişoare, afine, zmeură, mure)
Frunze de mentă 

Preparare:

Blatul se prepară foarte simplu: se pun în robot miezul de nucă şi biscuiţii şi se transform în firimituri. Untul se topeşte şi se toarnă peste firimituri. Se pune amestecul în tava de tort şi se presează bine. Se dă la rece.

Crema:
Gelatina se înmoaie timp de 10-15 minute în câteva linguri de apă rece, apoi se încălzeşte pe baia de abur sau la microunde până devine lichidă (fără a se fierbe).
300 ml de smântână se bat frişcă.

100 ml de smântână se încălzeşte până dă în clocot. Se toarnă fierbinte peste ciocolata neagră ruptă bucăţi mici sau dată pe răzătoare. Se amestecă până devine o cremă, se adaugă 1/3 din gelatina înmuiată şi se amestecă pentru omogenizarea completă. Se lasă să se răcorească puţin apoi se toarnă peste blatul rece din frigider. Se nivelează, se presară  o lingură de gem de merişoare şi se pune la frigider până se întăreşte (aproximativ o oră).
Se procedează la fel şi pentru crema din ciocolată cu lapte, în plus, se adaugă 100 ml frişcă. Se toarnă crema peste cea de ciocolată neagră, se presară o lingură de merişoare din gem şi se dă din nou la rece să se întărească.
Se procedează în acelaşi mod şi pentru crema de ciocolată albă, cu deosebirea că se adaugă 200 ml frişcă. Se toarnă peste celelalte două crème întărite. Se dă la frigider pentru încă minim o oră sau cel mai ine peste noapte.
A doua zi se scoate tortul din frigider, se încălzesc pereţii detaşabili ai tăvii de tort cu un fion şi se scot.
Se decorează cu rămurele făcute din ciocolată topită, frunze de mentă  şi fructe.

Un comentariu:

  1. ce imi place tarta asta! si ca aspect e geniala si ma gandesc ca si gustul e fain tare!

    RăspundețiȘtergere