Un ciolan afumat
O căpăţână de usturoi
O ceapă
Un morcov
Câteva boabe de piper
Sare
O foaie de dafin
Preparare:
Ciolanul
se spală, se taie şi se pune la fiert cu apă
rece, care să acopere carnea şi s-o depăşească cu 2 degete.
Se fierbe descoperit şi la foc mic, pentru ca
zeama să rămână limpede. Când este aproape gata se pune o ceapă, un
morcov, câteva oabe de piper şi o foaie
de dafin.
Când zeama a scăzut, ajungând sub nivelul cărnii, se ia
oala de pe foc şi se scoate carnea şi
legumele fierte. Carnea se desprinde de pe oase şi se aşează în boluri sau
platouri puţin adânci. Când zeama s-a răcorit, se adaugă usturoi pisat după
gust. Se potriveşte de sare, piper şi ustroi. Dacă ciolanul a fost prea gras, se lasă zeama să se răcească complet şi se adună grăsimea, care s-a ridicat deasupra, după care zeama se reîncălzeşte,se strecoară şi se toarnă
peste carne după care se dau la rece să se închege.
foarte bun
RăspundețiȘtergeresa afle si soacra-mea
maine ma apuc sa fac si eu reteta dvs sper sa-mi iasa...va anunt dupa
RăspundețiȘtergere