4 ouă
200g făină
150g
zahăr
2 linguri smântână groasă
2 linguri griş
1/2 plic praf de copt
esenţă de vanilie
1/2 linguriţă de sare
fructe (afine congelate şi cireşe negre conservate)
Preparare:
2 linguri smântână groasă
2 linguri griş
1/2 plic praf de copt
esenţă de vanilie
1/2 linguriţă de sare
fructe (afine congelate şi cireşe negre conservate)
Preparare:
Afinele se scot de la congelator şi se
lasă să se dezgheţe. Cireşele negre se scurg bine de sirop. Se presară cu griş.
Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, sarea şi esenţa de vanilie. Se adaugă smântâna. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă cu gălbenuşurile. Se adaugă treptat făina cernută împreună cu praful de copt. Formele de brioşe se îmbracă cu chese (forme speciale de hârtie).
Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, sarea şi esenţa de vanilie. Se adaugă smântâna. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă cu gălbenuşurile. Se adaugă treptat făina cernută împreună cu praful de copt. Formele de brioşe se îmbracă cu chese (forme speciale de hârtie).
Se toarnă
compoziţia în forme, până la jumătate, peste care se pun fructele.
Se coc cam 40 de minute (ăn funcţie de
cuptor) la foc moderat.
Din sucul lăsat de fructe, zahăr şi o linguriţă de amidon de porumb am pregătit un sos pe care l-am turnat peste brioşele fierbinţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu