O
bucată de macrou afumat
2
cartofi mari (cam o jumătate de kg)
200
g nuci
4-5
căţei de usturoi (după gust, se poate pune şi mai mult usturoi)
O
lingură cu vârf de smântână grasă sau unt
O
lingură cu ulei de măsline
Câteva
fire de pătrunjel verde sau frunze de ţelină
Sare
şi piper
Preparare:
Macroul
afumat se curăţă de oase şi de pieliţă, păstrând bucăţi cât mai mari.
Cartofii
se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pun la fiert cu apă cât să-i acopere.
Când
s-au fiert, se scurge apa, se pune smantâna sau untul
şi se face un piure
cremos.
Din nuci se opresc câteva bucăţi care se rumenesc în cuptor şi care vor fi folosite pentru décor. Celelalte
se presează într-o piuliţă de piatră. Se adaugă sare şi usturoiul tăiat bucăţi
şi se presează foarte bine. Se adaugă ulei câte puţin, ca la maioneză şi câteva
picături de apă, până se obţine un sos cremos.
Se pune peste piure şi se
amestecă bine.
Se aşează sosul scordolea pe platou. Deasupra se pun
bucăţile de macrou afumat. Se decorează cu nucile rumenite, pătrunjel verde şi câteva
boabe de piper.
Interesanta combinatie! Nu-mi aduc aminte sa fi gustat pana acum asa ceva. Arata bine!
RăspundețiȘtergere