Ingrediente:
Pentru ciorbă:
1 kg oase de porc (sau de vită)
Un morcov
Un păstârnac
Un fir subţire de praz
O ceapă
2-3 linguri de zarzavat conservat (morcov, ardei,
rădăcină şi frunze de pătrunjel, rădăcină şi frunze de ţelină roşii)
Zeamă de varză
Puţină sare
Pătrunjel verde proaspăt, congelat sau uscat
Pentru perişoare:
½ kg de carne de porc slabă (pulpă), tocată (sau amestec
porc cu vită)
Un ou
Sare şi piper
Preparare:
Oasele, spălate bine se pun la fiert în apă rece cu
puţină sare. Se adaugă ceapa tocată, prazul, morcovul, păstârnacul şi la urmă
zarzavatul conservat.
Când zarzavatul este aproape fiert, se scot oasele şi se
acreşte ciorba cu zeamă de varză, după gust.
Între timp se fac perişoarele: carnea tocată se amestecă
cu oul şi se potriveşte de sare şi piper. Din această compoziţie se modelează cu
mâna udă biluţe, care se aşează într-o farfurie.
Când ciorba, deja acrită, a dat în clocot, focul se dă la
mic şi se pun perişoarele.
Se lasă să fiarbă încet, pentru a nu se sfărâma
perişoarele. Acestea sunt fierte când se ridică la suprafaţă.
Se serveşte cu
puţin pătrunjel verde sau uscat, deasupra.
Sfat: Deoarece zeama de varză este deja sărată, la această
ciorbă sarea se foloseşte cu precauţie.
Ciorba mea preferata!! Chiar daca o fac de regula altfel, e grozava oricum!! Pupici
RăspundețiȘtergere