300
g cremă
de branză
200
g smântână grasă sau 2 gălbenuşuri de ou
100
g unt, moale, la temperature camerei
2-3
linguri de zahăr pudră (sau fructoză),
după gust şi în funcţie de cât de dulci sunt biscuiţii folosiţi
vanilie
o
lingură cu cacao
12
biscuiţi simpli, pătraţi
200
ml vişinată slabă (sau sucul de la compotul de vişine)
Vişine
din vişinată sau din compot, fără sâmburi, câte doriţi
Glazura:
150
g ciocolată
75
ml smântână pentru frişcă sau frişcă lichidă
Décor:
Fistic
sau nucă de cocos
Preparare:
Crema
de brânză, smântâna, untul, zahărul şi vanilia se amestecă cu mixerul până se
obţine o cremă pufoasă, uşoară.
Pe o folie de aluminiu se aşează cei 12 biscuţi
(care au fost înmuiaţi în vişinată)
în 4 rânduri de câte 3 (ca în fotografie).
Se
ung cu un strat de cremă (aproximativ jumătate din cantitate).
Peste cremă se
presară vişinile. În jumătatea de cremă rămasă se pune o lingură de cacao
cernută şi se amestecă bine. Crema cu cacao se pune pe rândul de biscuiţi din
mijloc.
Se ridică rândurile de biscuiţi de pe margini, formând un triunghi (o
"colibă").
Se înveleşte "coliba" cu folia de
aluminiu şi se pune în frigider pentru a se întări untul, aproximativ o oră.
Se
prepară glazura care este de fapt o cremă ganache: se aduce smântâna la
fierbere şi se toarnă peste ciocolata dată pe răzătoare sau tocată mărunt. Se amestecă
bine, până s-a topit toată ciocolata.
Se îmbracă “coliba” cu glazura
şi se
presară cu fistic tocat.
Se
aşează prăjitura pe platou,
se taie felii şi se serveşte.
O
altă variantă de glazură:
2
linguri de lapte
2
linguri de unt
2
linguri de zahăr
2
linguri de cacao cernută
Laptele,
zahărul, untul se fierb. Se adaugă pulberea de cacao cernută şi se amestecă bine.Densitatea
poate fi ajustată prin adăugarea, în funcţie de nevoie, de lapte (dacă este
prea groasă) sau cacao (dacă este prea subţire)
interesanta coliba ta! ne place!!!
RăspundețiȘtergere