Ingrediente:
blat:
300
g biscuiţi
100
g unt moale
cremă:
500
g cremă de brânză
200
g zahăr
400
g smântână fermentată
30
g gelatină
suc
şi coajă de la o lămâie
o
păstaie de vanilie
un
borcan de piersici în sirop
jeleu:
suc
şi coajă de la o lămâie
siropul
de la piersici
50
ml coniac (dacă va fi servit copiilor,
se renunţă la coniac)
Preparare:
Blatul:
Biscuiţii
se macină în robot (sau cu sucitorul). Se amestecă cu untul topit. Pasta
obţinută se pune în forma de tort şi se presează în formă de blat. Se dă la
rece să se întărească.
Crema:
Crema
de brânză se amestecă cu zahărul. Se
adaugă smântâna, vanilia, sucul şi coaja
de lămâie. În cele din urmă, se adauga gelatina topită pe baie de apă, dupa ce
a fost înmuiată în puţină apă rece. Se toarnă cam 1/3 din cremă peste blat. Se aşează
deasupra jumătăţi de piersici în sirop. Se acoperă cu restul de cremă şi se dă
tortul la frigider să se închege gelatin (minim o oră).
Jeleul:
Siropul
de piersici se amestecă cu coaja şi zeama de lămâie şi se fierbe pentru câteva
minute. Se scoate coaja de lămîie şi se
adaugă coniacul şi gelatin care a fost déjà înmuiată în puţin sirop. Se lasă să
se răcorească şi se dă la frigider. Când
începe să se gelatinizeze, se toarnă jeleul peste crema de brânză. Se lasă
tortul pentru câteva ore la frigider şi se decorează după preferinţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu