3
păstrăvi de cca 300 g fiecare
O
legătură de usturoi verde
O
legătură de cimbru verde
Câteva
fire de pătrunjel verde
O
lămâie
O
căpăţână de usturoi
Sare,
piper, puţină boia, puţin cimbru şi rozmarin uscat
100
g unt
O
lingură cu ulei
Preparare:
Peştii
se curăţă de solzi, branhii şi intestine
şi se spală bine. Se sterg cu prosoape de bucătărie şi se ung cu ulei, atât pe
interior cat şi pe exterior.
Se
presară cu sare, piper, boia şi ierburile uscate. Se aşează într-o tavă unsă cu
ulei.
În interiorul peştilor , precum şi în tavă, printre şi peste ei se pun
felii de lămaie, usturoi verde, pătrunjel şi bucăţele de unt.
Se
dă tava la cuptor şi când păstrăvii sunt aproape făcuţi (ochii au devenit albi
şi proeminenţi), se pune usturoi pisat peste ei. Se servesc cu mămăligă
fierbinte, iar dacă sunteţi în Bucovina cu mămăliga de cartofi.
Demential arata!!!!!!!!! Vreau si eu!! Pastrav chiar n-am mai mancat demult!
RăspundețiȘtergere