5 ouă
2 căni cu făină de porumb (mălai)
400 g smântână grasă
750 g brânză de vaci
250 g brânză de oi
1 l lapte acru
2 linguri cu făină de grâu
Preparare:
Într-un lighienaş se pun cele 5 ouă.
Se adaugă smântâna
şi mălaiul şi se amestecă bine.
Se pune brânza şi se amestecă din nou. Dacă rămân bucăţele nu este nici o nenorocire. Oricum, la copt brânza se va topi.
Se adaugă smântâna
şi mălaiul şi se amestecă bine.
Se pune brânza şi se amestecă din nou. Dacă rămân bucăţele nu este nici o nenorocire. Oricum, la copt brânza se va topi.
Se toarnă laptele acru (este obţinut din lapte fiert şi
răcit până la 35-400C, în care
s-a pus o lingură cu smântână, adică „cuib” şi s-a ţinut la cald circa o zi,
maxim două, până „se prinde”, după care se pune la rece. Este mult mai gras şi
mai bun decât iaurtul).
Se amestecă din nou iar la sfârşit se pun cele 2 linguri cu făină de grâu.
Compoziţia obţinută, care trebuie să fie puţin mai groasă decât cea de clătite, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.
Se coace circa 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte frumos deasupra.
Se serveşte fierbinte cu un „moţ” de smântână deasupra,
dar este bună şi rece.
Se amestecă din nou iar la sfârşit se pun cele 2 linguri cu făină de grâu.
Compoziţia obţinută, care trebuie să fie puţin mai groasă decât cea de clătite, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.
Se coace circa 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte frumos deasupra.
Se serveşte fierbinte cu un „moţ” de smântână deasupra,
dar este bună şi rece.
Arata fantastic o sa incerc in seara asta :):):)
RăspundețiȘtergeresuperbe. incercati si nu veti regreta !
RăspundețiȘtergere