Ingrediente:
Un
piept de pui, dezosat şi fără piele
200
g carne de porc cu rânduri de carne şi grăsime (de preferat de la burtă)
O
jumătate de lămâie
Sare
Piper
Usturoi
dezhidratat (facultativ)
Boia
de ardei, (facultativ)
Preparare:
Din
carnea de porc se taie fâşii, ca în fotografie.
După
ce s-au scos muşchiuleţii, pieptul de pui se taie fâşii, în lung.
Carnea astfel
pregătită se stropeşte cu zeama de la o
jumătate de lămâie, cu sare, piper proaspăt măcinat şi după preferinţă cu
usturoi dezhidratat. Se lasă minim 20 de minute la marinat.
După cele 20 de
minute, se bate carnea cu ciocanul de şniţele şi se rulează, întâi carnea de
porc şi apoi cea de piept de pui.
Rulourile astfel formate se prind cu o
scobitoare.
Pentru a se frige bine, înălţimea rulourilor nu trebuie să fie mai
mare de 4 cm.
Melcişorii astfel formaţi se frig pe grătarul încins bine.
Sunt
delicioşi cu murături şi eventual cartofi prăjiţi (eu fără).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu