pentru foi:
450
g făină
2ouă
250
g unt
O
linguriţă cu bicarbonat
O
linguriţă cu oţet
Un
praf de sare
pentru umplutură:
un
borcan cu gem de caise sau piersici
200
g nuci măcinate
200
g zahăr
Preparare:
Făina
se cerne într-un vas. Deasupra se pun ouăle întregi, untul topit, bicarbonatul
stins cu oţet şi sarea. Se amestecă toate ingredientele cu lingura de lemn doar
până se adună într-un aluat (nu se amestecă prea mult). Se amestecă apoi cu
mâinile până se adună toate ingredientele din
vas şi am obţinut un aluat omogen. Se împarte aluatul în 4 bile.
Tava
de copt se unge cu unt şi se tapetează cu făină. Din prima bilă de aluat se
întinde pe masa presărată cu făină o foaie un pic mai mare decât tava. Se aşează foaia în tavă , se unge cu un
strat subţire de gem şi se presară cu 1/3 din cantitatea de nuci amestecate cu
zahăr. La fel se procedează şi cu celelalte bile de aluat, gem şi nuci
amestecate cu zahăr. Deasupra se aşează o foaie mai frumoasă.
Tava
se pune în cuptorul preîncălzit la1750C, pentru 30-35 de minute,
până s-a rumenit. Caldă, se pudrează cu
zahăr pudră. Când s-a răcit se porţionează.
Foarte bine arata!Am luat reteta ta sa o prepar si eu,sper sa nu te superi.Pupici!
RăspundețiȘtergere