Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 30 septembrie 2011

ARICEI DIN PERIŞOARE DE CARNE CU OREZ



Carne tocată, amestecată cu orez este ceva cunoscut şi familiar tuturor. Dar atunci când carnea este în interior şi orezul în exterior? Obţineţi imediat un nou gust şi aspect original.

Ingrediente pentru 4 porţii:

2 fileuri medii de piept de pui 
125 g orez basmati

2 căţei de usturoi
2 linguri vin alb sec
câteva fire  de pătrunjel verde
câteva fire de mărar
piper multicolor proaspăt măcinat
un vârf de cuţit de ienibahar proaspăt măcinat
o lingurită boia de ardei
2 frunze de dafin
Un ou
sare  


Preparare:


Se toarnă orezul în apă rece şi se lasă să stea timp de 2 ore, apoi se răstoarnă într-o strecuratoare şi se usucă.
Pieptul de pui se toacă
.
Usturoiul şi verdeaţa se toacă şi se  adaugă la carnea de pui tocată. Se adaugă piperul măcinat, ienibaharul, boiaua de ardei, sarea şi oul şi se frământă umplutura.



Orezul înmuiat se pune pe o farfurie.
Cu mâinile ude, se formează bile din carnea de pui tocată care se tăvălesc prin orez
.
Orezul ar trebui să acopere carnea tocată uniform, pe toate laturile.
Bilele se pun în aburitor, se adaugă în apă frunzele de dafin  şi vinul
 şi se fierb timp de 25-30 de minute.

Se servesc  foarte fierbinţi.
Pieptul  de pui, se poate înlocui cu 300-350 g de carne macră de porc, tocată.
Şi cu îndrăzneală jonglaţi cu condimentele pentru a face perişoarele şi mai interesant 
Am servit perişoarele cu un sos făcut din 2 linguri de maioneză , o lingură de PASTĂDE ROŞII ŞI ARDEI PENTRU IARNĂ    şi câteva picături de sos de cili.


Un comentariu: