Ingrediente:
1kg
pulpă de vită sau vrăbioară
5-6
căţei de usturoi
2
linguri de ulei
Mix
de piper
Câteva
boabe de ienibahar
Cimbru
Ierburi
de Provence
Câteva
fire de pătrunjel verde
Boia
de ardei
2-3
foi de dafin
Sare
Un
pahar de vin alb sec
Preparare:
Usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe.
Cu
un cuţit bine ascuţit se fac incizii în carnea de vită, în care se introduc felii
de usturoi (se împănează).
Piperul,
ienibaharul, boiaua şi ierburile se pun în mojar şi se amestecă.
Se toarnă
două linguri de ulei şi se amestecă bine.
Cu
acest amestec se unge carnea peste tot, cu ajutorul unei pensule.
Se
aşează în tavă, se adaugă foile de dafin, câţiva căţei de usturoi tocaţi mărunt
şi paharul de vin.Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor
pentru 30-40 de minute,
după care se scoate folia şi se mai lasă să se
rumenească friptura, stropindu-se din când în când cu sosul din tavă. Cand este
gata se feliază şi se serveşte.
mama ce bine arata. gata m-am convins las si runda de pariuri sportive live promisa vecinului meu englez si competitia de canoe de vinerea viitoare si vin in tara pe un wekend sa manac friptura de vita la cuptor pe bune.aici carnea n-are gust. mersi mult pentru articol. stateam laducii, dar acum pe bune- vin acasa:D
RăspundețiȘtergere