Este
desertul cel mai popular în cafenelele vieneze.
Eu l-am adaptat pentru diabetici şi este deosebit de bun.
Ingrediente:
10
linguri de lapte condensat
125
g unt
2
linguri cu fructoză
3
gălbenuşuri de ou
200
g ciocolată cu minim75% cacao
175
g alune de pădure
5
foi de napolitană
Preparare:
Alunele
se prăjesc în cuptor, la foc mic, timp de minim jumătate de oră,
se lasă să se
răcească, se curăţă de coji şi se macină.
Ciocolata,
ruptă bucăţi mici, gălbenuşurile, fructoza, untul şi laptele condensat se
amestecă bine şi se pun pe foc, amestecând constant.
Când începe să se îngroaşe, se iau 6 linguri din această compoziţie care se păstrează calde, pentru pus deasupra.
În restul compoziţiei se amestecă alunele măcinate.
Acestă
compoziţie se pune pe 4 din cele 5 foi,
se întinde bine,
cea de deasupra rămânând neacoperită.
Se pune o greutate deasupra, (eu am pus un vas termorezistent)
şi se dă la
frigider pentru o oră, timp în care se răceşte crema şi se întăreşte. Se scoate
din frigider şi se toarnă deasupra cele 6 linguri de cremă oprită.
Se nivelează
bine şi se lasă la temperaturea camerei să se întărească glazura de deasupra,
după care se dă din nou la frigider. A doua zi se porţionează
şi se serveşte.
e foarte frumos blogul. ati putea pune abonare prin email pe el ?
RăspundețiȘtergeresa primim si noi retettele