roşii
sare
aspirina
ulei de floarea soarelui
Preparare:
Se aleg roşii sănătoase şi bine coapte, se spală şi se pun la scurs.
Se înlătură cotoarele şi se taie bucăţi.
Se pun în chopper şi se toacă bine, cu tot cu coajă şi seminţe.
Sucul obţinut
se pune la fiert cu sare după gust. Se dau câteva clocote sau dacă roşiile sunt mai zemoase se fierbe sucul până scade la consistenţa dorită.
Se dă focul la mic şi aşa fierbinte se toarnă în sticlele sterilizate şi aşezate pe o tavă (pentru a nu plesni, tava preia din căldură). Se pune câte o jumătate de aspirină la sticla de 1 litru şi o linguriţă de ulei, se înşurubează dopul
şi se pun sticlele între pături să se răcească încet.
Când s-au răcit se aşează în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu